Projektovanje i razvoj

Projektovanje i razvoj softverskih proizvoda i sistema

Projektovanje i razvoj softverskih rešenja

Obezbeđujemo tim za projektovanje i razvoj softverskih rešenja, od analize projektnih i funkcionalnih zahteva, preko projektovanja i razvoja, do testiranja i implementacije softverskih rešenja.
Za potrebe start-up kompanija, Infolab tim za projektovanje i razvoj softvera obezbeđuje rano uključivanja u start-up projekat, zajednički razvoj i testiranje poslovnog modela, kao i brzu isporuku prve verzije proizvoda.


Korak 1

Validacija funkcionalnih zahteva

Prvi korak u razvoju softvera svakako je jasno definisanje funkcionalnih zahteva. U slučaju da se projektuje i razvija softverska aplikacija za potrebe start-up projekta, ovaj korak podrazumeva i analizu o problemu koji se aplikacijom rešava/automatizuje.


Korak 2

Minimum Viable Product (MVP)

Kada su funkcionalni zahtevi verifikovani, razvija se minimum viable product (MVP), odnosno proizvod koji minimalno zadovoljava funkcionalnu specifikaciju.

U slučaju da se MVP obezbeđuje za potrebe start-up projekta, on omogućuje brzo dobijanje povratne informacije od klijenta, kao i testiranje poslovnog modela u veoma ranoj fazi.


Korak 3

Rast proizvoda i implementacija

U slučaju da MVP obezbedi validaciju poslovnog modela, dalji razvoj ide u smeru proširenja postojećih i implementacije ostalih funkcionalnosti, definisanih u prvom koraku. Ovo podrazumeva i punu implementaciju funkcionalnosti, unapređenje user interface-a, završna testiranja i kreiranje potrebne dokumentacije.

Ako se softver razvija za start-up, ovaj korak uključuje i promociju poslovnog modela, kao i završna unapređenja na osnovu odziva klijenta.Korak 4

Održavanje i tranzicija tima

Po završenoj implementaciji, proizvod prelazi u fazu održavanja i korisničke podrške. Zavisno od poslovnog modela klijenta, po potrebi, vrši se i transfer znanja na tim klijenta. Ovo uključuje kreiranje jasnog plana tranzicije, obuku tima klijenta, kao i podršku i pomoć prilikom regrutovanja i obuke nogih članova tima klijenta.


Agilno projektovanje i razvoj softvera u osnovi je našeg angažovanja

Svaki klijent je jedinstven - detaljno analiziramo poslovni proces i očekivanja klijenta i posvećeni smo tome da svaki projekat uspe. Bilo da se razvija potpuno nov proizvod ili se vrše dorade postojećih proizvoda, tu smo da obezbedimo uspeh.


Fleksibilno


Naš poslovni model obezbeđuje resurse i kapacitete dostupne u svakom trenutku u cilju obezbeđenja odgovarajuće podrške. Naš pristup i cenovni model zasnovan je na fleksibilnosti i prihvatanju specifičnosti za svaki projekat ponaosob, uz kreiranje odgovarajućeg pristupa za svakog pojedinačnog klijenta.


Stručno


Inženjeri koji čine projektne i razvojne timove Infolab, specijalizovani su za različite faze projektovanja i razvoja softvera. Biraju se ne samo na osnovu tehničkih znanja i veština, već i na osnovu sposobnosti da reše problem, efikasno komuniciraju i sarađuju kao deo multi-profesionalnog tima.


Nepristrasno


Često, а u razvoju softvera po pravilu, više je od jednog načina da se dođe od tačke A do tačke B. Uočiti pravi put je veoma veliki izazov, često veći od samog posla po sebi. Naš cilje je da obezbedimo nepristrasan pristup i da razumemo specifične izazove klijenta, kao i očekivane ciljeve, što na kraju garantuje uspeh.


Efikasno


Uspešni projekti su uvek oni u kome su ključni akteri pravilno uključeni u ceo proces. Kako je svaki klijent jedinstven, mi prilagođavamo naš proces tako da prati individualne potrebe klijenta, što obezbeđuje stabilnu osnovu za saradnju, odgovornost i poverenje.